NOUTĂȚI

cat ziarul local

Campania de curățenie „Eko Bišnov” 2018

NR 22 12

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, a avut loc o nouă acțiune educativă de curățenie în comuna noastră, marca Eko Bišnov, desfășurată în cadrul evenimentului ”Ziua Națională de Curățenie - 2018”, în context global în aproximativ 150 de țări sub numele de ”World Cleanup Day”

Acțiunea a fost organizată de Liceul Teoretic ”Kiril și Metodii” Dudeștii Vechi în colaborare cu primăria din localitate, fiind coordonată de Mita Vasilcin, profesor de chimie la liceul mai sus amintit. Au participat în jur de o sută de elevi sub îndrumarea profesorilor Anca Nacov, Ecaterina Ganciov, Cîrjan Natalia, Ghizela Ella Boboiciov, Calapiș Maria Ramona, Ani Tapanov, Maria Lucaci și Tania Velciov, în calitate de director al liceului. La acțiune s-au alăturat și Bono Cucalan, primarul comunei, Marinela Cucalan, Leban Ioan și Nicolae Uzun. Logistica a fost asigurată de subsemnatul Ivan Vasilcin.

Devenită tradiție, curățenia în comuna Dudeștii Vechi a dat roade și din fericire nu prea mai sunt focare de gunoaie. Trist este totuși faptul că unii cetățeni nu înțeleg că cele două zone în care este admisă aruncarea molozului NU este și loc de aruncat haine, și alte deșeuri!

Zona podului de la Hipčvata este cea mai afectată de aruncarea iresponsabilă a gunoaielor...atragem atenția tuturor cetățenilor că singurele materiale admise spre a fi aruncate în zona Hipčvata și zona Dole rangata sunt cele provenite din demolări și toaletări, în care se regăsesc piatră, betoane, diverse sorturi de cărămidă, pământ și material biodegradabil cum ar fi bucăți de lemn sau crengi. Nu se permite aruncarea nici unui fel de plastic, haine, aparatură, sau oricărui alt produs sau material poluant.

Planificăm pentru luna octombrie a nouă acțiune marca Eko Bišnov de data aceasta de plantare de pomi.

Mulțumim tuturor participanților la acțiune, și nu în ultimul rând colegilor de la Let’s Do It, Romania! pentru saci și mănuși.

Ivan Vasilcin


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL