NOUTĂȚI

cat ziarul local

Embargo Fest pune Dudeștii Vechi pe harta muzicii din țară și străinătate

NR 18 2

Timp de trei zile, Dudeștii Vechi intră în atenția publicului românesc și străin din toată regiunea! „Embargo Fest” își deschide porțile în comuna noastră și promite să îi așeze numele pe harta muzicii din țară și străină- tate. Prin mesajul inedit, evenimentul a atras deja atenția întregii lumi culturale din Banat și de peste hotare și se anunță, încă de pe acum, un mare succes.

UN FESTIVAL BINEVENIT PENTRU DUDEȘTII VECHI

În perioada 18-20 mai 2018 pe Stadionul Hristo Stoichkov, ne vom reaminti de muzica celor de la Bajaga şi a altor artişti consacraţi, dar ne vom bucura de evenimente culturale care mai de care mai interesante, de bunătăţile sârbeşti şi româneşti și multe altele.

Embargo Fest vine ca o alternativă binevenită pentru dezvoltarea vieţii culturale din mediul rural și vrea să dea, totodată, un impuls culturii minorităților naționale, în contextul în care anul acesta, comunitatea bulgarilor din Dudeştii-Vechi, sărbătorește 280 de ani de la venirea lor pe actualul teritoriu al României.

Organizatorul principal și sufletul evenimentului este Răzvan Munteanu, un dudeștean care nu mai are nevoie de nicio prezentare, el făcându-se remarcat pe scena muzicală românească. Eforturile lui sunt susținute de Primăria Comunei Dudeştii-Vechi, Consiliul Judeţean Timiş şi Emiliana West Rom.

PROGRAMUL CELOR TREI ZILE

Embargo Fest îşi va deschide porţile pentru public vineri începând cu ora 16:00 când veţi putea viziona filmul documentar „Peisaj dupa embargo”, de Florin Iepan (TVR Timişoara), iar mai târziu programul va continua cu Amaro Del (SRB), Spitalul de Urgenţă şi Mihai Mărgineanu şi Banda. Sâmbătă începând cu ora 17:00 vor urca pe scenă Ansamblu de dansuri sârbeşti Sf. Sava din Sânnicolau Mare, iar mai apoi îi veţi putea auzi pe cei de la The Weenkend Bandits, Lucky Cash (SRB) şi Cargo. Duminica va fi o zi plină. Începând cu ora 17:00, Teatrul Merlin din Timişoara îi va încânta pe copii cu un spectacol de teatru, pe numele său de Noua poveste a Scufiţei Roşii. Seara va continua cu Olivera Petcov, Melting Dice, iar mai apoi va avea loc mult aşteptatul concert al celor de la Bajaga i Instruktori. În fiecare zi de la ora 24:00, Embargo Fest îi aşteaptă pe cei care doresc să continue petrecerea la Green Stage, unde vor putea asculta diferite stiluri de muzică mixate de renumiţi producători muzicali şi DJ precum K-Lu, Mr. Goju (MNE), DJ Axa, B:Hex şi Spazm şi multe alte surprize muzicale. Accesul la Green Stage va fi gratuit.

SE CAUTĂ LOCURI DE CAZARE ÎN COMUNĂ!

Organizatorii festivalului pun la dispoziţie, pentru cei interesaţi, un autobuz care va face 3 curse gratuite pe zi Timişoara – Dudeştii-Vechi.

Pentru locuri de cazare, organizatorii fac apel la localnicii disponibili să îi contacteze pentru că sunt multe cereri din partea celor care vor veni de departe la noi în comună. Alternativ, va fi pregătit și un spaţiu de campare cu acces gratuit pentru orice aventurier, fie că vorbim despre amplasarea corturilor sau despre busuri specifice.

De remarcat că Punctul de trecere al frontierei dintre Serbia şi România, aflat la 10 km distanță de comuna Dudeştii-Vechi, va avea un program prelungit pentru ca cetăţenii sârbi să poată veni la festival.

ACTIVITĂȚI CULTURALE, PARC DE DISTRACȚII ȘI MULTE ALTELE

Acest festival este organizat de către Asociaţia Sfera Timişoarei care va pregăti şi o serie de ateliere creative pentru copii şi adolescenţi. Nu uitaţi şi de parcul de distracţii pentru copii care va fi instalat în apropierea stadionului.

PREȚUL BILETELOR

Un bilet pentru o zi va costa 20 de lei, iar abonamentul pentru toate cele 3 zile va fi 50 de lei şi vor putea fi achiziţionate de la intrare.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL